Hány pontot kaphattok a nyelvvizsgáért a 2016-os felvételin? Mi a helyzet akkor, ha két középfokútok is van? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Nem tudom, hogyan járnék jobban a felvételin: ha csinálnék egy felsőfokút, vagy ha egy középfokút csinálnék még egy másik nyelvből is, és így két középfokúm lenne?

A 2016-os felvételin is maximum 40 többletpontot kaphattok a nyelvvizsgáért: 28 pont jár a középfokú (B2), komplex nyelvvizsgáért, 40 pedig a felsőfokú (C1), komplex nyelvvizsgáért. Így akkor is csak 40 pontot kaphattok, ha két középfokútok van: ha már közel vagytok a felsőfokhoz, érdemesebb lehet azt megpróbálni.

Ugyanabból a nyelvből csak egy nyelvvizsgáért kaphattok pluszpontot, ha pedig ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségitek és nyelvvizsgátok is van, csak az egyikért jár pont. Ha a sajátos nevelési igényű jelentkező igazolni tudja, hogy nem tudja letenni a komplex nyelvvizsgát, a szóbeliért vagy írásbeliért is megkaphatja a 28, illetve 40 pontot.

A 2016-os felvételiről szóló legfontosabb információkat itt találjátok.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.