Hány képzésre jelentkezhettek a 2016-os felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Hány képzésre jelentkezhettek a 2016-os felvételin?

Hány képzést jelölhettek meg a 2016-os általános felvételi eljárásban? Egynek számít-e ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és az önköltséges formája? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Most érettségizem, és szeretnék jelentkezni egyetemre, de a szakban még nem vagyok biztos. Hányat jelölhetek meg?

A 2015-ös felvételin még öt helyet választhattatok ki, a 2016-os felvételin viszont már hatot. Ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és az önköltséges formája (ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el) egynek számít, de külön sorban kell feltüntetni.

Nem fontos, hogy egymás alatt legyen ugyanannak a szaknak az államis és az önköltséges formája, sőt. Mivel csak egy helyre kerülhettek be, arra, amelyikre az általatok megjelölt sorrend szerint elég volt a pontszámotok. A felvételi tájékoztatót itt, a meghirdetett szakok listáját pedig itt találjátok.

A felvételi alapdíja most ingyenes, ezért három képzést jelölhettek meg, a továbbiakért 2000-2000 forintot kell fizetni. Február 15-ig jelentkezhettek a 2016-os felvételire.

Az felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.