Felvételi 2016: kik kapnak többletpontot az emelt szintű érettségiért? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2016: kik kapnak többletpontot az emelt szintű érettségiért?

Azokon a szakokon is jár többletpont az emelt szintű érettségiért, amelyekre senkit nem vesznek fel a nehezebb vizsga nélkül? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Jövőre fogok felvételizni, orvosira szeretnék menni. Ezen a szakon két tárgyból kötelező az emelt szintű érettségi. Így is kapok ezekért 50-50 többletpontot?

Bizonyos szakokon, például több bölcsészet- és társadalomtudományi szakon, a jogászképzésen, az általános orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti képzésen valóban kötelező az emelt szintű érettségi, enélkül nem kerülhettek be ezekre a szakokra. Természetesen ilyenkor is jár többletpont, de csak akkor, ha legalább 45 százalékos eredményt értek el.

Azt, hogy melyik szakokon kötelező az emelt szintű érettségi, itt találjátok.

A 2016-os felvételiről szóló legfontosabb információkat pedig itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.