Sorrendet módosítottatok, de még mindig az eredeti lista látszik a rendszerben? Ez lehet az oka Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Sorrendet módosítottatok, de még mindig az eredeti lista látszik a rendszerben? Ez lehet az oka

Arról már többször is írtunk, hogy július 8-ig egyszer megváltoztathatjátok a felvételiben megjelölt szakok sorrendjét. Viszont akkor sem kell kétségbeesnetek, ha a módosítások után nem látjátok egyből az új listát. Mutatjuk, ez miért lehetséges.

A címben feltett kérdésre a válasz egyszerű: az E-felvételiben beadott kérelmek feldolgozása ugyanis időbe telik, néhány napot is igénybe vehet, amíg a kért változások megjelennek a felületen. Ez tehát azt jelenti, hogy nem kell aggódnotok, ha nem látjátok egyből a módosításokat.

A néhány napos átfutási időre azonban különösen figyelniük kell azoknak, akik sorrendet is módosítanának és finanszírozási párt is felvennének - hívja fel a figyelmet a Felvi. Ugyanis amíg a finanszírozási pár felvételére vonatkozó kérelmet nem bírálják el (nem kerül be a jelentkezések közé), addig nem tudjátok leadni a sorrendmódosításra vonatkozó kérelmet sem, illetve fordítva is igaz: ha sorrendet módosítotok, és utána szeretnétek hozzáadni egy finanszírozási párt valamely jelentkezési helyéhez, meg kell várnia, amíg a sorrendmódosító kérelmét elbírálják és megjelenik az új jelentkezési sorrend - írják.

Hogyan tudjátok átrendezni a szakokat?

Ehhez először is be kell lépnetek az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjába, majd az egyes jelentkezési helyek mellett található nyilak segítségével változtathattok a sorrenden, amit végül a Mentés gombbal tudtok rögzíteni. Az így létrejött módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, a feldolgozás állapotát pedig a Kérelmek menüpontban tudjátok nyomon követni.

Arról, hogy egyáltalán mikor érdemes, és mikor nem sorrendet módosítani, itt írunk korábban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés