Ezeket a segédeszközöket még ne tegyétek messzire, ha a következő hetekben is vizsgáztok Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Ezeket a segédeszközöket még ne tegyétek messzire, ha a következő hetekben is vizsgáztok

Nem csak a fő tantárgyakból használhattok "legális puskákat" az írásbelik alatt. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre lehet szükségetek, ha még fogtok választható tárgyból érettségizni a következő hetekben.

Négyjegyű függvénytáblázat

Ne tegyétek még nagyon messzire a matekérettségin használt függvénytáblázatotokat, ha fizikából vagy kémiából is vizsgáztok. Ezeken az érettségiken ugyanis közép- és emelt szinten is használhatjátok őket.

Számológép

Számológépet a matekon kívül, a fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségin is használhattok - de csak olyat, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas.

Körző, vonalzó, szögmérő

Ezeket a föciérettségin is használhatjátok.

Földrajzatlasz

Ha föci vizsgára készültök, a földrajzatlaszt sem szabad elfelejtenetek. Erről a segédeszközről szintén magatoknak kell gondoskodnotok. Mivel az atlasz rengeteg adatot tartalmaz, ezért érdemes már most lapozgatnotok, és megjegyeznetek, hogy mit hol találtok. Ezzel rengeteg időt megspórolhattok majd magatoknak a vizsgán. Ennek, illetve a föciérettségin használható további legális puskáknak a középszintű írásbeli érettségi második részénél vehetitek majd hasznát. Fontos, hogy az első feladatlapnál nem használhatjátok őket. Emelt szinten atlaszt egyáltalán nem használhattok, viszont a korábbiakban említett számológépet, a körzőt és a vonalzót bármikor elővehetitek. 

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés