"Nagyon nehéz volt az érettségi ahhoz képest, hogy másfél éve otthonról tanulunk" Érettségi-felvételi
Eduline

"Nagyon nehéz volt az érettségi ahhoz képest, hogy másfél éve otthonról tanulunk"

Ma a németérettségivel zárult a 2021-es vizsgaszezon első hete, sok végzősnek ezzel véget is ért az idei érettségiidőszak - szerintetek milyenek voltak a feladatok magyarból, matekból vagy éppen angolból? Mit gondoltok az eddig megszervezett vizsgákról?

Emelt szinten érettségiztem idén történelemből, azért, hogy egyetemre mehessek leginkább a plusz pont szerzése volt a cél. Viszont nem hiszem, hogy meg lesz - írta egy csalódott olvasónk az utolsó vizsga után.

"A magyar középszintű érettségi könnyű volt, a matek viszont nagyon nehéz és az angol is. A legnehezebb az emelt szintű történelemérettségi volt főleg, hogy már másfél éve online oktatás van és sokkal nehezebb volt felkészülni" - írta egy másik érettségiző. Azt is kiemelte, neki az angol levélre kevés volt az idő, de a többinél nem volt gond. "Nagyot csalódtam, tönkrement az életem, ennél butábbnak nem éreztem magam, mint ebben az egy hétben" - írta egy harmadik érettségiző.

Ti milyennek tartjátok az idei vizsgákat? Melyik volt a legnehezebb vizsganap és melyik volt a legkönnyebb?

Ha bővebben is leírnátok a véleményeteket az első hétről, vagy akár egy-egy tárgyról, feladatról akkor várjuk a beszámolóitokat az [email protected] címre.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés