Miért isznak forró vizet a kínaiak? Itt a mai vizsga harmadik feladatlapja Érettségi-felvételi
Eduline

Miért isznak forró vizet a kínaiak? Itt a mai vizsga harmadik feladatlapja

Hanganyagunk sajnos nincs, de közzétesszük a középszintű németérettségi hallás utáni szövegértés feladatsorát.

Négy szöveg 60 perc alatt: megnézhetitek a mai németérettségi szövegértési feladatsorát

Ich, mich, mir oder sich? Elérhető a németérettségi nyelvhelyességi feladatsora

Ti mit írtatok Larának? Ilyen volt a középszintű vizsga utolsó része

A németérettségin egy 4 részből álló feladatlapot kell kitölteniük a diákoknak, amire középszinten 180, emelten pedig 240 perc van. Az olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség részből áll.

A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

 

Hirdetés