„Nem tartottam nehéznek a feladatokat” – diákvélemények az emelt szintű vizsgáról Érettségi-felvételi
Eduline

„Nem tartottam nehéznek a feladatokat” – diákvélemények az emelt szintű vizsgáról

Ma nemcsak középszinten, hanem emelt szinten is vizsgáztak a diákok angolból – megkérdeztük, milyennek találtátok a kérdéseket.

Az emelt szintű feladatsorokat itt nézhetitek meg.

Emelt szinten a mai angol érettségi nagyon korrekt volt a feladatok nem voltak nehezek. Akik megoldott az előző feladatokat azokat nem érte meglepetés :)

- írta egy olvasónk a vizsga után.

„A szövegértés érdekes és érthető volt, a feladatok is adták magukat” – mondta az Eduline-nak Márk, aki szintén emelt szinten vizsgázott. A listeninget szerinte tisztán lehetett érteni, de a második feladatban gyorsan kellett reagálni.

Szerinte nyelvhelyességben sem volt vészesen nehéz kérdés, de figyelni kellett a részletekre – tette hozzá. Az íráskészség feladataiban volt egy email, volt egy komment - ezek sem voltak nehezek, könnyen lehetett rá írni.

„Életközeli feladatok - mintha rendesen kommenteltem volna, vagy rendesen írtam volna állásinterjúra. Ez hasznos a jövőben is” – mondta Márk. Azt is elmondta, szerinte egyszerűbb volt a mai feladatsor, mint egy nyelvvizsga.

Az angolból emelt szinten érettségizőknek egy négy részből álló feladatsort kell kitölteniük, erre négy órájuk van. Ezekkel tesztelik olvasottszöveg-értési, nyelvhelyességi, hallottszöveg-értési készségüket, valamint íráskészségüket.

Az emelt szintű vizsga összpontszáma kereken 120 pont, minden feladatsor 30 pontot ér. 

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés