„Meglepően egyszerű volt, a mai vizsga, hozta az elmúlt évek feladatainak szintjét" Érettségi-felvételi
Eduline

„Meglepően egyszerű volt, a mai vizsga, hozta az elmúlt évek feladatainak szintjét"

A héten utoljára kérdeztünk beneteket az érettségiről – diákvélemények a mai németérettségiről.

„Olvasott szöveg könnyű volt, a nyelvhelyesség nehezebb volt a szövegkörnyezet miatt, de az is megoldható volt" – mondta Dávid, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium Szakgimnázium Technikum és Kollégium diákja.

Szerinte a hallásértési feladatsorban az első kettő feladat jó volt, a Garfieldos fordítható és kikövetkeztethető volt. A harmadik azonban nagyon nehéz volt, a végzős szerint „el lett hadarva, és olyan volt, mintha egy magyar ember beszélt volna németül.”

„A levél nagyon jó volt, mert szóbeli tétel anyag is - hétvégén mit szoktam csinálni. A véleménykifejtés munkával volt kapcsolatos volt, itt is lehetett mint írni, mondta a végzős. Szerinte az idő bőven elég volt az egyes részeknél, „hozta az elmúlt évek feladatainak szintjét, így aki készült, annak nem jelenthettek gondot a kérdések.”

Egy másik érettségiző szerint bár voltak trükkösebb feladatok, összességében megoldható volt a vizsga.

Ti milyennek éreztétek a feladatokat? Írjátok meg nekünk az [email protected] vagy a Facebook-oldalunkra.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés