Mi lesz az idei közönségkedvenc: ti melyik esszépárt választottátok? Érettségi-felvételi
Eduline

Mi lesz az idei közönségkedvenc: ti melyik esszépárt választottátok?

Nem volt sok választási lehetőség - ti melyik esszépárt írtátok meg a mai töriérettségin? Szavazzatok!

A történelemből középszinten vizsgázóknak a négy esszéfeladatból kettőt kell választaniuk: egyet az egyetemes történelemre vonatkozó két feladat közül, egyet a magyar történelemre vonatkozó két feladat közül. Azonban van egy másik nagyon fontos szabály is, ha választott rövid esszé az 1849 előtti korszakokra vonatkozik, akkor a hosszú esszének az 1849 utáni korszakokra kell vonatkoznia és fordítva. Tehát ha a választott rövid esszé az 1849 utáni korszakokra vonatkozik, akkor a hosszú esszének az 1849 előtti korszakokra kell vonatkoznia.

Ti melyiket választottátok? Szavazzatok!

Elég volt az idő az összes feladatra? Milyennek éreztétek a rövid feladatok kérdéseit, elégedettek vagytok a forrásokkal és milyennek találtátok az idei esszékérdéseket? Mondjátok el mit gondoltok a középszintű feladatokról.

A törirettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok: 

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés