"Volt egy meglepő feladat, de összeségében nem volt olyan nehéz" Érettségi-felvételi
Eduline

"Volt egy meglepő feladat, de összeségében nem volt olyan nehéz"

Az emelt szintű matekérettségiről is megérkeztek az első diákvélemények.

„A feladatok az átlagnál könnyebbek voltak - volt egy két hosszabb feladat, komolyabb tusást nem nagyon igényeltek” – mondta az emelt szintű vizsgákról Gergő, a győri Révai diákja. Hozzátette a vizsgában voltak: gráfok, viszonylag kevés valószínűségszámítás, szélsőérték, geometria, egy kevés térgeometria, sok függvény (3-4 feladat) és egy egyenlet, plusz volt egy-két szöveges, ami szintén egyenletre mentek ki.

Elárulta azt is, sokkal kevesebb ideje maradt mert egy feladattal elszöszölt, de összességében nem tartja nehéznek a feladatokat.

Hasonló véleményen volt egy fehérvári középiskolai diákja is, aki elmondta, jó feladatsort kaptak, de az idő volt kevés, nem tudott visszatérni az első kérdésekre később. Szerinte a gráfos kombinatorika feladat és a 9-es feladat nehezebb volt.

Az emelt matek írásbeli két részből áll, és a diákok a rendelkezésükre álló 240 percet tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

Az írásbeli feladatsor II. részében kitűzött öt feladat közül csak négy feladat megoldása értékelhető. A feladatlapon lesz egy jelölőnégyzet, amit ki kell töltenetek: ide kerül annak a feladatnak a sorszáma, amelyet nem szeretnétek, ha értékelnétek. Amennyiben ezt elfelejtitek kitölteni, és a választás ténye a dolgozatból sem derül ki, akkor automatikusan az utolsó feladatotokat nem fogják értékelni.

A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok: 

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés