Hat dolog, amire nagyon figyelni kell, ha idén felvételiztek Érettségi-felvételi
Csik Veronika

Hat dolog, amire nagyon figyelni kell, ha idén felvételiztek

A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2021. július 8-ig tudjátok pótolni. Mutatjuk, pontosan hogyan.

Az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tölthetitek fel a beszkennelt doksikat, mégpedig a Jelentkezéshez szükséges dokumentumok táblázatból vagy a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban található Új dokumentum csatolása gombra kattintva. Sikeres feltöltés után a fájl megjelenik a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatában - írja a Felvi.

Kérik, hogy egy-egy feltöltött fájl csak egyféle dokumentumot tartalmazzon - így ugyanis gyorsabban fel tudják dolgozni az adatokat. Amire ezen kívül még figyelni kell, hogy

  • elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, függetlenül a jelentkezési helyek számától,
  • a dokumentum legyen jól olvasható, illetve tartalmazza a személyes adatokat,
  • a hitelességet igazoló aláírás, pecsét és a dátum (pl. okleveleknél) legyen látható a feltöltés után is,
  • az elektronikusan aláírt dokumentum mellé csatoljátok az aláírás hitelességét igazoló tanúsítványt is (amennyiben az külön fájlban található),
  • a beszkennelt és feltöltött dokumentumokat nem kell még külön e-mailben vagy fénymásolva postán is elküldeni.

Formátum és méret

Az oldal a papírokat jpg vagy pdf formátumokat tudja fogadni, de lehet színes vagy fekete-fehér is. A feltölthető fájlok mérete és felbontása max. 5 Mbyte, illetve jpg esetében min. 500x500 és max. 4500x4500 képpont felbontás.

Legjobb, ha a digitalizálást szkennerrel csináljátok, de telefonnal is lefotózhatjátok, itt viszont lényeges, hogy csak a feltöltendő dokumentum látszódjon, az viszont teljes egészében.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés