Az érettségizők több mint 90 százaléka nem tartja biztonságosnak az áprilisi nyitást Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Az érettségizők több mint 90 százaléka nem tartja biztonságosnak az áprilisi nyitást

Szerdán indítottunk egy szavazást, ahol titeket, érettségizőket kérdeztünk, visszamennétek az iskolákba április 19-től? Kevesebb mint 24 óra alatt közel 900 szavazat érkezett, de a számláló percről percre emelkedik. A jelenlegi állás alapján azonban a vélemények látványosan elhúztak az egyik irányba.

Kíváncsiak voltunk, ti, mint érettségizők, mit gondoltok az iskolák nyitásáról, ezért szerdán indítottunk egy szavazást, ahol a következő kérdésre kerestük a választ: Ti visszamennétek az iskolákba április 19-től?

A számláló azóta is pörög és percről percre változik, csütörtök délelőttig közel 900 válasz érkezett. Az eredmény azonban már most eldöntöttnek látszik: az érettségizők több mint 94 százaléka (a jelenlegi állás szerint 795-en) nem menne vissza az iskolába április 19-én, mert nem tartja ezt biztonságosnak. Mindössze a végzősök kevesebb mint hat százaléka (pontosan 50-en) tartja jó ötletnek a nyitást - szerintük ez a két hét is sokat számít az érettségi előtt, majd kinyitják az ablakokat, távolabb ülnek egymástól és maszkot hordanak.

A szavazásnak azonban még nincs vége, továbbra is várjuk a véleményeteket, szóval, ha eddig még nem tettétek, most leadhatjátok a voksotokat:

Nincs értelme az érettségi előtt két hétre visszaengedni a középiskolákba a végzősöket – ez derül ki azokból az e-mailekből is, amelyeket az Eduline szerkesztősége kapott idén érettségizőktől. Sokan ráadásul attól tartanak, hogy ha április végén megfertőződnek az iskolában, éppen az írásbeli érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba, ez pedig még nehezebbé teszi a helyzetüket.

Sokaknak megegyezik a véleménye a szavazókkal

Korábban már írtunk róla, hogy nemcsak az érettségizők, de sok alsóbb évfolyamos diák is túl korainak tartja a két héten belüli nyitást. A "Nem megyünk suliba április 19-től" címmel indított összefogás kezdeményezői szerint érthetetlen, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes. Boldogkői Zsolt virológus szerint is kritkus pont az iskolák és az óvodák 19-ei nyitása. A szakember úgy véli, már plusz 3-4 hét is javíthatna a jelenlegi helyzeten, de a legideálisabb a szeptemberi iskolakezdés volna.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.