Elmarad vagy megtartják? Németországban is vita van az idei érettségi törléséről Érettségi-felvételi
Eduline

Elmarad vagy megtartják? Németországban is vita van az idei érettségi törléséről

Ha tovább romlik a járványhelyzet, nem szabad megtartani az idei érettségi vizsgákat – jelentette ki a németországi Oktatási és Tudományos Unió (GEW) elnöke, aki szerint a járványhelyzet miatt megoldás lenne, ha a végzősök az érettségi jegyeket tanulmányi eredményeik alapján kapnák meg.

Marlis Tepe, a GEW elnöke szerint a németországi tartományoknak rugalmasan kell reagálniuk a koronavírus-járvány alakulására, és ha romlik a helyzet, nem szabad megtartaniuk az érettségi vizsgákat - írja a tellereport.com.

A GEW szerint a diákok így sem maradnának érettségi jegyek nélkül, azokat a tanulmányi eredményeik alapján kaphatnák meg, ezt pedig a tartományoknak ugyanúgy el kellene fogadniuk, mint a korábbi években szerzett érettségi bizonyítványokat.

A javaslattal nem mindenki ért egyet – van, aki úgy véli, a vizsgák eltörlésével a végzősök járnának a legrosszabbul. Britta Ernst, aki a tartományi szintű oktatási döntések összehangolását végző, az oktatási minisztereket tömörítő Kultusministerkonferenz elnöke szerint egyetlen középiskolást sem érhet hátrány a pandémia miatt, ezért mindenki azon dolgozik, hogy biztonságos körülmények között meg lehessen tartani az érettségi vizsgákat.

Alexander Lorz, a hesseni tartomány oktatási minisztere úgy gondolja, idén mindenhol sor kerülhet az érettségi vizsgákra. Szerinte ezeknek az eltörlése egész életre megbélyegezné az idei végzősöket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.