"Lehet, el sem ballaghatunk" - egy videó arról, mit éreznek az érettségizők Érettségi-felvételi
Csik Veronika

"Lehet, el sem ballaghatunk" - egy videó arról, mit éreznek az érettségizők

"Nyolcadik hónapja ülünk a négy fal között" - mindenkinek meghatározza az életét a jelenlegi járványhelyzet, azonban az idén érettségizők és vizsgázók helyzete különösen nehéz. Videóban mondják el, mit éreznek alig egy hónappal a vizsgák előtt.

"Próbálunk úgy tenni, mintha az online oktatás valódi lenne. 250 napja vagyunk hálásak minden tanárunknak, akik velünk együtt belenéznek a kamerába" - hangzik el a videóban, amit egy idén érettségiző olvasónk osztott meg velünk. A korábban máshol is kirajzolódó vélemény ebben a pár perces videóban is látszik: a végzős diákok félnek és bizonytalannak érzik a helyzetet.

A videóban szereplő diákok szerint itt az ideje döntést hozni, méghozzá olyan döntést, ami az érettségiig nem változik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.