Hány többletpontot kaphattok OKTV-helyezésért a 2021-es felvételin? Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Hány többletpontot kaphattok OKTV-helyezésért a 2021-es felvételin?

Az idei felvételin is jár pluszpont az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, azaz OKTV-n elért eredményekért. Pontosan mennyi? Mutatjuk.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) elért

  • 1–10. helyezésért 100 többletpontot,
  • 11–20. helyezésért 50 többletpontot,
  • 21–30. helyezésért 25 többletpontot

kaphattok. A döntőbe jutott, de azon részt nem vevő jelentkezőt – a verseny szervezőjének igazolása alapján – a döntőben elvileg elérhető utolsó helyezést elérőnek kell tekinteni – hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató.

Fontos, hogy tárgyanként legfeljebb egy versenyen elért eredmény alapján kaphattok többletpontot, ha az eredményt azon tárgyak valamelyikéből értétek el, amely az adott szakon érettségi pontot adó érettségi vizsgatárgyként szerepel. De arra is felhívják a figyelmet, hogy a korábbi években szerzett versenyeredmények sem évülnek el, vagyis akkor is kaphattok pluszpontot, ha nem idén vettetek részt az OKTV-n.

Milyen versenyeredményeket fogadnak el?

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny elfogadható versenytantárgyai: angol nyelv, belügyi rendészeti ismeretek, biológia, dráma, filozófia, fizika, földrajz, francia, horvát nyelv és irodalom, informatika, kémia, latin nyelv, magyar irodalom, magyar nyelv, matematika, mozgóképkultúra- és médiaismeret, művészettörténet, német nemzetiségi nyelv és irodalom, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, román nyelv és irodalom, spanyol nyelv, szerb nyelv és irodalom, szlovák nyelv és irodalom, szlovén nemzetiségi nyelv, történelem, vizuális kultúra.

Az OKTV-n nem érettségi pontot adó tárgyból elért 1-10. helyezésért 20 többletpontot kaphattok:

  • szabad bölcsészet alapképzési szakon a mozgóképkultúra és médiaismeret és a filozófia versenytárgyból,
  • kommunikáció és médiatudomány alapképzési szakon a mozgóképkultúra és médiaismeret versenytárgyból,
  • orvos- és egészségtudomány képzési terület alapképzési szakjain földrajz, mozgóképkultúra és médiaismeret, művészettörténet, történelem, vizuális kultúra, belügyi rendészeti ismeretek és filozófia versenytárgyból,
  • illetve minden nem érettségi pontot adó érettségi vizsgatárgyból a pedagógusképzés, a sporttudomány és a természettudomány képzési terület valamennyi alapképzési szakján.

A többi, többletpontra jogosító versenyeredményt itt találjátok.

A 2021-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés