Kásler Miklós: A tervek szerint lesz szóbeli és írásbeli érettségi is Érettségi-felvételi
Eduline

Kásler Miklós: A tervek szerint lesz szóbeli és írásbeli érettségi is

A személyes oktatás visszaszervezése nincs napirenden, azonban az érettségizőknek idén írásbeli és szóbeli vizsgára is készülniük kell.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Magyar Nemzetnek adott egy hosszú interjút, amelyben a jelenlegi helyzet, az oltások és a vakcinabeszerzés témája mellett kitért az érettségi vizsgákra is.

Az idei érettségi egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ, a jelenlegi terv szerint azonban mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgákat megtartjuk

- mondta. Hozzátette, a tantermi oktatás visszavezetése nincs napirenden, azonban akár egyéni, akár kiscsoportos felkészítésre lehetőség van.

Arról is beszélt a miniszter, hogy időközben elkészült a megújult Nemzeti alaptantervhez és a kerettantervekhez illeszkedő érettségi szabályozás, amely a 2023–2024-es tanévtől lép életbe. Ennek általános rendelkezései már megjelentek, a részletes követelményeket – amelyek kidolgozása folyamatban van – később teszik közzé.

Szerinte az viszont már most biztos, hogy akkortól "az érettségi még inkább épít majd a diákok kreativitására, valamint a projektmunkákra, tehát megerősíti a kornak megfelelő pedagógiai módszereket".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.