Itt vannak az emelt szintű szóbeli témakörök biológiából: ez vár a vizsgázókra 2021-ben Érettségi-felvételi
Eduline

Itt vannak az emelt szintű szóbeli témakörök biológiából: ez vár a vizsgázókra 2021-ben

Ugyan a szóbeli érettségik előtt még jó néhány kihívás áll előttetek, semmiképp sem szabad megfeledkezni a tételekről. Íme a témakörök, amikkel szembe kell majd néznetek nyár elején, ha bioszból fogtok emelt szinten vizsgázni.

Biológiából az emelt szintű szóbeli vizsga tételei A) és B) feladatokból állnak. Az A) feladatok alább felsorolt tételcímeinél az ismeretanyag önálló kifejtését várják el tőletek:

A B) feladatok általában egy-egy kb. 15-20 sor terjedelmű, biológiai témájú szövegrészletet tartalmaznak, és ezt kell majd elemeznetek az irányító kérdések alapján. Egy feladaton belül az irányító kérdésekkel akár több témakörbe is belekérdezhetnek.

A 2021-es emelt szintű magyarérettségi tételcímeit itt nézhetitek meg, az emelt történelemérettségi tematikájáról itt írtunk, az emelt angolérettségi szóbeli mintatételét pedig itt nézhetiek meg.

A 2021-es tavaszi érettségi szezon 2021. május 3-án kezdődik a magyar írásbelikkel. A teljes vizsganaptárat itt nézhetitek meg. A 2021-es érettségivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés