Felvételi 2021: az összes fontos dátum a hitelesítési határidő után Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2021: az összes fontos dátum a hitelesítési határidő után

Február 20-án lejárt a felvételi hitelesítés határideje is, így véget ért az egyetemi jelentkezési időszak. Összegyűjtöttünk nektek minden fontos dátumot és teendőt, amivel a következő hónapokban még számolnotok kell ha ti is felvételiztek.

Mi vár rátok a hitelesítési határidő után?

A következő táblázatban megnézhetitek a fontos dátumokat, teendőket:

Időpontok Teendők
Legkésőbb 2021. április 19-től Indul a felvételi ügyintézési időszaka, ami azt jelenti, hogy ekkor lesz lehetőségetek a dokumentumpótlásra, a sorrendmódosításra, jelentkezési hely törlésére, illetve az adataitok módosítására is.
2021. június 24-ig Amennyiben az adatok feldolgozása során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására.
2021. június 28-ig Kiküldik a jelentkezésről szóló általános tájékoztatót.
2021. július 8. A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok benyújtásának, új adatok rögzítésének, továbbá az egyszeri sorrendmódosítás határideje.
2021. július 14. A felvételi évében külföldi érettségi bizonyítványt és felsőfokú oklevelet szerzett jelentkezők dokumentumfeltöltési határideje.
2021. július 22. Várhatóan ekkor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat.
Legkésőbb 2021. augusztus 5-ig Megkapjátok a besorolásról szóló határozatot az E-felvételiben, amiről e-mailben is értesítenek titeket.
Legkésőbb 2021. augusztus 8-ig A felsőfokú intézmény is kiküldi a felvételt nyert hallgatóknak e-mailben vagy postai úton a felvételi határozatot.
A döntés közlésétől számított 15 napon belül Van lehetőségetek benyújtani a jogorvoslati kérelmet.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés