Felvételi 2021: milyen fontos dátumok várnak rátok a jelentkezési határidő után? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2021: milyen fontos dátumok várnak rátok a jelentkezési határidő után?

Tegnap éjfélig lehetett leadni a jelentkezéseket a 2021 szeptemberében induló egyetemi és főiskolai képzésekre. A felvételinek azonban itt még nincs vége, mondhatnánk úgy is, hogy a java még hátravan. Éppen ezért most összegyűjtöttünk nektek minden fontos dátumot és teendőt, amivel a következő hónapokban még számolnotok kell.

Mi lesz a legközelebbi fontos dátum?

2021. február 20., a hitelesítés határideje. Ha ezt elfelejtitek, a jelentkezésetek érvénytelen lesz. A hitelesítést megtehetitek Ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott, aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

Mi vár rátok ezután?

A következő táblázatban megnézhetitek a fontos dátumokat, teendőket:

Időpontok Teendők
Legkésőbb 2021. április 19-től Indul a felvételi ügyintézési időszaka, ami azt jelenti, hogy ekkor lesz lehetőségetek a dokumentumpótlásra, a sorrendmódosításra, jelentkezési hely törlésére, illetve az adataitok módosítására is.
2021. június 24-ig Amennyiben az adatok feldolgozása során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására.
2021. június 28-ig Kiküldik a jelentkezésről szóló általános tájékoztatót.
2021. július 8. A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok benyújtásának, új adatok rögzítésének, továbbá az egyszeri sorrendmódosítás határideje.
2021. július 14. A felvételi évében külföldi érettségi bizonyítványt és felsőfokú oklevelet szerzett jelentkezők dokumentumfeltöltési határideje.
2021. július 22. Várhatóan ekkor hirdetik ki a felvételi ponthatárokat.
Legkésőbb 2021. augusztus 5-ig Megkapjátok a besorolásról szóló határozatot az E-felvételiben, amiről e-mailben is értesítenek titeket.
Legkésőbb 2021. augusztus 8-ig A felsőfokú intézmény is kiküldi a felvételt nyert hallgatóknak e-mailben vagy postai úton a felvételi határozatot.
A döntés közlésétől számított 15 napon belül Van lehetőségetek benyújtani a jogorvoslati kérelmet.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés