Szakmai tárgyból fogtok érettségizni? Itt találjátok a legfontosabb információkat Érettségi-felvételi
Eduline

Szakmai tárgyból fogtok érettségizni? Itt találjátok a legfontosabb információkat

Az emelt szintű érettségik szóbeli témaköreitől kezdve, a portfóliók leadásához szükséges igazoló lapokon át itt mindent megtaláltok.

Mezőgazdasági ismeretekből fogtok érettségizni? Esetleg vegyész vizsgát tesztek, vagy más szakmai tárgyból méretitek meg a tudásotokat a májusi-júniusiidőszakban? Az idei szakmai érettségik nyilvánosságra hozott anyagait az Oktatási Hivatal oldalán nézhetitek meg.

Itt megtaláljátok az emelt szintű szóbeli témaköröket, illetve a portfóliók leadásához szükséges igazoló lapokat is - már amennyiben erre szükségetek van egyes tárgyakból.

Az érettségikre 2021. február 15-ig jelentekezhettek az Oktatási Hivatal (OH) oldalán közzétett jelentkezési lap kitöltésével. Ezeket innen tudjátok elérni. Azt, hogy kiknek nem ingyenes a vizsga, és ebben az esetben mennyit kell fizetni közép- és emelt szinten tárgyanként, itt nézhetitek meg.

Az OH azt is nyilvánosságra hozta, milyen szabályok és ajánlások vonatkoznak majd az idei májusi vizsgákra. Ezeket itt olvashatjátok el. A 2021-es vizsgákkal kapcsolatos legfrissebb híreket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.