Felvételi kérdés: fel kell tölteni az érettségit az E-felvételibe? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi kérdés: fel kell tölteni az érettségit az E-felvételibe?

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk az érettségivel és a felvételivel kapcsolatban. Most ismét ezek közül válogattunk.

Ahhoz, hogy felvételizhessetek alapképzésre, osztatlan képzésre és felsőoktatási szakképzésre mindenképpen szükségetek van érettségi bizonyítványra - és az ebben szereplő eredményekre. Ez ugyanis a felvételi pontok számításánál is elengedhetetlen. Az érettségi vizsgaeredmények nem évülnek el, időkorlát nélkül figyelembe vehetők a felsőoktatási felvételi eljárásban - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Fel is kell tölteni a felvételihez?

Nem, amennyiben 2006. január 1-je után szereztétek az érettségiteket, ugyanis az abban szereplő érettségi vizsgaeredményeket az Oktatási Hivatal elektronikus úton veszi át a rendszerből. Ha a nyilvántartásban szereplő adatok és a bizonyítványotokban szereplő adatok eltérnek, vagy nem jelennek meg az adatok az E-felvételi "Közhiteles nyilvántartásokból származó információk" menüpontjában, akkor a javítást, kiegészítést dokumentummal igazolva kell kérnetek.

Abban az esetben, viszont ha 2006. január 1-je előtt érettségiztetek, akkor az érettségi bizonyítványotok minden oldalának fénymásolatát fel kell töltenetek. Önmagában a törzslap/törzslapkivonat nem alkalmas végzettségi szint igazolására - teszi hozzá a tájékoztató. Illetve akkor is fel kell töltenetek az érettségiteket, ha külföldi érettségi bizonyítványok van.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.