Felvételi kérdés: fel kell tölteni az érettségit az E-felvételibe? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi kérdés: fel kell tölteni az érettségit az E-felvételibe?

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk az érettségivel és a felvételivel kapcsolatban. Most ismét ezek közül válogattunk.

Ahhoz, hogy felvételizhessetek alapképzésre, osztatlan képzésre és felsőoktatási szakképzésre mindenképpen szükségetek van érettségi bizonyítványra - és az ebben szereplő eredményekre. Ez ugyanis a felvételi pontok számításánál is elengedhetetlen. Az érettségi vizsgaeredmények nem évülnek el, időkorlát nélkül figyelembe vehetők a felsőoktatási felvételi eljárásban - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Fel is kell tölteni a felvételihez?

Nem, amennyiben 2006. január 1-je után szereztétek az érettségiteket, ugyanis az abban szereplő érettségi vizsgaeredményeket az Oktatási Hivatal elektronikus úton veszi át a rendszerből. Ha a nyilvántartásban szereplő adatok és a bizonyítványotokban szereplő adatok eltérnek, vagy nem jelennek meg az adatok az E-felvételi "Közhiteles nyilvántartásokból származó információk" menüpontjában, akkor a javítást, kiegészítést dokumentummal igazolva kell kérnetek.

Abban az esetben, viszont ha 2006. január 1-je előtt érettségiztetek, akkor az érettségi bizonyítványotok minden oldalának fénymásolatát fel kell töltenetek. Önmagában a törzslap/törzslapkivonat nem alkalmas végzettségi szint igazolására - teszi hozzá a tájékoztató. Illetve akkor is fel kell töltenetek az érettségiteket, ha külföldi érettségi bizonyítványok van.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.