Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése - itt vannak a változások Érettségi-felvételi
Eduline

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése - itt vannak a változások

Mint minden évben, idén is megjelent a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. A változások miatt érdemes újra áttanulmányozni a jelentkezési szabályokat és a meghirdetett szakok listáját.

Vannak olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények - írja a Felvi. A tájékoztató kiegészítésében viszont ezek az új jelentkezési lehetőségek is megjelentek, a korábban közzétett meghirdetések módosítása, kiegészítése mellett.

Fontosabb változások:

  • Az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pályaalkalmassági vizsgájára vonatkozó jogszabályi előírások megváltoztak a tájékoztató 2020. december 28-i megjelenése után. Az ezzel kapcsolatos információkat a felsőoktatási intézmények az érintett meghirdetéseknél teszik közzé.
  • A felsőoktatási intézmények a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel rendelkező jelentkezőket is rangsorolhatják az oklevél minősítése alapján, amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek.
  • A Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven működik tovább - emelte ki a Felvi.

Van, ami nem változott

Legkésőbb 2021. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

2021. február 20-ig kell hitelesítenie a jelentkezést ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

A 2021-es érettségivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.