Már csak kettőt kell aludni a keresztféléves ponthatárokig Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Már csak kettőt kell aludni a keresztféléves ponthatárokig

Hamarosan kiderül, melyik felsőoktatási intézményben kezdhetitek meg a tanulmányaitokat februártól.

Várhatóan január 25-én, azaz jövő hétfőn kihirdetik a keresztféléves felvételi ponthatárait. A január 11-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a ponthatár-megállapítást megelőző napokig.

Az egyes jelentkezési helyeiteken számított felvételi összpontszámot és annak részleteit az E-felvételiben, a Jelentkezések és pontszámok menüpontban nézhetitek meg. A jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza. A mesterképzéseken mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat - írja a Felvi.

A ponthatárhúzást követően hivatalos értesítést is kaptok majd arról melyik képzésre vettek fel titeket. Ennek részleteiről itt írtunk korábban.

A csütörtöki kormányinfón elhangzottak alapján valószínűleg a keresztféléves képzésekre jelentkezők is online kezdik majd meg az egyetemi tanulmányaikat. "A kormány dönteni fog a február 1-je utáni szabályokról, de jelen pillanatban változtatás nem várható. Tehát nagy valószínűséggel az egyetemek a korábbi távoktatás szerint kell, hogy megkezdjék az oktatást" - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette: a jelenlegi intézkedéseket a jövő heti kormányülésen vizsgálják majd felül.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés