Kik kaphatnak 40 többletpontot esélyegyenlőség alapján? Érettségi-felvételi
Eduline

Kik kaphatnak 40 többletpontot esélyegyenlőség alapján?

Minden felvételin fontos kérdés, hogy miért járhat többletpont. Most azt mutatjuk meg,hogy az esélyegyenlőségi pontokon belül fogyatékosság jogcímén kik azok, akik 40 pluszpontot kaphatnak.

Fogyatékosság jogcímén 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsőoktatási szakképzésen, kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot.

Ki jogosult a többletpontra?

Fogyatékossággal élő az a jelentkező, aki:

  • mozgásszervi,
  • érzékszervi,
  • beszédfogyatékos
  • autizmus spektrum zavarral,
  • egyéb pszichés fejlődési zavarral küzd.

A fogyatékosságot és a sajátos nevelési igényt szakértői véleménnyel kell igazolnotok, kizárólag ekkor fogadják el. Figyelnetek kell arra, hogy csak akkor jár pluszpont, ha a fogyatékosság a felvételi tájékoztató megjelenése és 2020. július 9. - a hiánypótlási határidő - között fennáll. Fontos továbbá, hogy tartós vagy krónikus betegségre nem kaphattok pluszpontot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.