Törölték a 2021-es érettségi elhalasztását szorgalmazó petíciót Érettségi-felvételi
Csik Veronika

Törölték a 2021-es érettségi elhalasztását szorgalmazó petíciót

A múlt héten indult petíciót amíg lehetett, közel 30 ezren írták alá.

Elszoktunk az iskolai élettől, itthon igyekszünk tanulni, pótolni, megérteni. De nagyon nehéz, hogy nem tudunk szemtől szemben kommunikálni a tanárainkkal, a több hónapos kieséssel nagyobb hátrány ér minket. Rengeteg ember bukna el egy érettségitől, vagy egy nagyon fontos szakmai vizsgától a vírus miatt

– írta Bíró Gréta végzős tanuló az online petíciójához, amit azóta vélhetően törölt, az oldalon ugyanis az áll, a szerző visszavonta a petíciót.

Hétvégén mi is írtunk a kezdeményezésről, azóta - a legutóbbi elérhető adatok szerint - közel 30 ezren alá is írták. "Mint azt mindannyian tudjuk, a jelenlegi vírus miatt jelentősen megváltozott az életünk. Munkahelyek, családok, életek mennek tönkre. Mint minden ágazatra, az oktatásra is nagy súlyt tett ez a helyzet. Keményen tanultunk egész évben, a szeretett Tanáraink is rengeteget dolgoztak és fáradoztak azért, hogy idáig eljussunk. Az OKJ és érettségi vizsgák is májusban és júniusban lennének (írásbeli, majd szóbeli), de a jelenlegi helyzet megnehezíti a diákok és Tanárok munkáját is" - írta a petíció létrehozója akkor.

Most a szóbelik eltörléséért indult aláírásgyűjtés.

A minisztérium egyébként azóta reagált is a felvetésre: marad minden úgy ahogy tervezték. A 2021-es érettségik az eredeti időpontban, szóbelikkel együtt lesznek megtartva.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés