„Hol tudom megnézni, hogy a szakmámért jár-e pluszpont a felvételin?” Érettségi-felvételi
Eduline

„Hol tudom megnézni, hogy a szakmámért jár-e pluszpont a felvételin?”

Ismét egy fontos felvételivel kapcsolatos kérdésre válaszolunk. Honnan lehet tudni, hogy milyen szakmáért, szakképesítésért jár pluszpont a felvételin?

Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy tudjátok, nem minden OKJ-s szakmáért kaphattok pluszpontot a felvételin.

Honnan lehet tudni, hogy miért jár a többletpont?

Többletpontot kizárólag akkor kaphattok, ha a 2020. január 1-jét megelőzően közzétett Országos Képzési Jegyzék szerinti 54-es vagy 55-ös szakmaszámú OKJ-bizonyítvánnyal vagy szakgimnáziumban oktatható szakképesítést igazoló bizonyítvánnyal vagy középfokú szakképzettséget tanúsító oklevélben igazolt szakképesítéssel rendelkeztek.

Többletpontot az agrár, az államtudományi képzési terület bizonyos szakjain, a gazdaságtudományok, az informatika, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány képzési terület alapképzésein, a pedagógusképzés (kivéve egyes osztatlan tanárképzési szakok és a szakoktató alapszak), a sporttudomány (kivéve edző alapképzési szak), a társadalomtudomány és a természettudomány képzési területekhez tartozó alapképzési szakokon és osztatlan képzéseken kaphattok.

Ebben a táblázatban találjátok részletesen, hogy mely szakmákért és szakképesítésekért kaphattok pluszpontot a 2021-es felvételin.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés