Kell fizetnie azoknak 2021-ben, akik idén mégsem mentek el érettségizni? Érettségi-felvételi
Eduline

Kell fizetnie azoknak 2021-ben, akik idén mégsem mentek el érettségizni?

A vírushelyzet eléggé megnehezítette az érettségi időszakát, tavasszal és ősszel is. Többen nem tudtak elmenni az érettségire.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatójában az áll, hogy azok a vizsgázók, akik a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszakára térítésmentesen jelentkeztek érettségi vizsgára, de azon a veszélyhelyzet miatt nem jelentek meg, az érettségi vizsgát a 2020/2021. tanév október- novemberi vagy május-júniusi vizsgaidőszakában térítésmentesen tehetik le.

A szabály szerint tehát, azokból a tantárgyakból tehettek térítésmentesen érettségi vizsgát, amelyre

  • jelentkeztetek a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban, és
  • jelentkezése térítésmentes volt, és
  • nem jelentetek meg a vizsgán.

A szabály ugyanúgy vonatkozik a 2020/2021. tanév október- novemberi vagy a május-júniusi vizsgaidőszakra.

Mikor nem tehettek térítésmentesen vizsgát?

Fontos, hogy olyan vizsgatárgyból, amelyre nem jelentkeztetek a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban, nem tehettek vizsgát. Olyan tantárgyból sem, amelyre úgy jelentkeztetek a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban, hogy térítésköteles volt. Abban az esetben sem élhettek a lehetőséggel, ha valamilyen vizsgatárgyból jelentkeztek érettségire tavasszal és meg is jelentetek a vizsgán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)