Itt vannak a 2021-es emelt szintű szóbeli érettségi témakörök földrajzból Érettségi-felvételi
Eduline

Itt vannak a 2021-es emelt szintű szóbeli érettségi témakörök földrajzból

Mire számíthattok, ha néhány hónap múlva emelt szinten mérettetitek meg a tudásotokat földrajzból? Mutatjuk.

Az emelt föci szóbelijének első feladatai az általános természetföldrajzzal, a kontinensek, illetve Magyarország természetföldrajzával kapcsolatosak. A második feladatok pedig az általános társadalomföldrajz mellett regionális társadalmi-gazdasági földrajzra épülnek. Azt, hogy milyen témakörök lesznek a 2021-es emelt szóbelin, itt nézhetitek meg:

A többi tantárgy emelt szintű szóbelijének témaköreit itt találjátok. Ezeken felül elérhető már a 2021-es kötelező emelt szintű érettségik listája is, amiből megtudhatjátok, hogy egy adott szakra milyen tárgyból várnak emelt szintű vizsgát az egyetemek. Ezekről itt írtunk korábban.

A 2021-es tavaszi érettségi szezon 2021. május 3-án kezdődik a magyar írásbelikkel. A teljes vizsganaptárat itt nézhetitek meg. A 2021-es érettségivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.