A magfizikától a csillagászatig - ilyen lesz a 2021-es emelt fizika szóbeli része Érettségi-felvételi
Eduline

A magfizikától a csillagászatig - ilyen lesz a 2021-es emelt fizika szóbeli része

Az Oktatási Hivatal az idei évben is közzétette az emelt fizikaérettségi szóbeli tematikáját.

Bár a lista hosszúnak tűnik, szó sincs azonban arról, hogy egy feleleten belül a tételhez tartozó összes altémát kérnék tőletek. Továbbá a tétellapon szereplő kérdések konkrétabbak is az itt leírtaknál, kevésbé átfogók, és egy-egy tételen belül egy-két témát érintenek. A kérdések a követelményrendszerben leírtakat nem haladják meg, de tartalmazhatnak gyakorlati példát és/vagy fizikatörténeti ismeret számonkérést is - írják a téjékoztatóban, amit itt olvashattok el:

A többi tantárgy emelt szintű szóbelijének témaköreit itt nézhetitek meg. Ezeken felül elérhető már a 2021-es kötelező emelt szintű érettségik listája is, amiből megtudhatjátok, hogy egy adott szakra milyen tárgyból várnak emelt szintű vizsgát az egyetemek. Ezekről itt írtunk korábban.

A 2021-es tavaszi érettségi szezon 2021. május 3-án kezdődik a magyar írásbelikkel. A teljes vizsganaptárat itt nézhetitek meg. A 2021-es érettségivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.