Ilyen ponthatárokra számíthattok a keresztféléves felvételin Érettségi-felvételi
Eduline

Ilyen ponthatárokra számíthattok a keresztféléves felvételin

Már csak bő egy hónapot kell várnotok, hogy kiderüljön, februárban elkezdhetitek-e a felsőfokú tanulmányaitokat. Addig viszont - ha még nem tettétek - megnézhetitek, hogy a korábbi években mennyi ponttól lehetett bekerülni az álomszakotokra.

Hamarosan, - várhatóan 2021. január 25-én - kihirdetik az idei keresztféléves felvételi ponthatárait. Vagyis már csak eddig kell izgulnotok és kiderül, hogy elkezdhetitek-e a választott szakotokat februárban. Ahhoz, hogy mégse legyen teljesen váratlan az eredmény, összegyűjtöttük a korábbi évek ponthatárait, így már ti is tudtok kalkulálni, mennyi az esélyetek a bekerülésre.

A tavalyi keresztféléves felvételi ponthatárait itt nézhetitek meg. Nincs más dolgotok, mint intézményre és karra szűkíteni a keresést. Ezt követően a táblázatban megtaláljátok a kar kódját, a szak nevét, a képzési szintet, munkarendet, finanszírozási formát, a jelentkezők és a felvettek számát, illetve az utolsó oszlopban a lényeget, az akkori ponthatárt is.

A 2019-es keresztféléves ponthatárokat itt, a 2018-as ponthatárokat itt, a 2017-eset pedig itt nézhetitek meg. Ha még ennél is korábbi számokra lennétek kíváncsiak, akkor a szűkítési feltételeknél az "évválasztó"-ra kattintva az adott év/K segítségével kereshettek rá a pontokra.

Aztse felejtsétek el, hogy február 11-ig tart az ügyintézési időszak. Eddig van lehetőségetek a megszerzett dokumentumok pótlására, az adatok módosítására, illetve az egyszeri sorrendmódsításra és jelentkezési hely törlésére is. Ezekről itt olvashattok részletesebben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés