Mától újabb teendő vár a felvételizőkre: indul a keresztféléves ügyintézés Érettségi-felvételi
Eduline

Mától újabb teendő vár a felvételizőkre: indul a keresztféléves ügyintézés

A módosításokra, hiánypótlásra és a jelentkezés óta megszerzett újabb dokumentumok feltöltésére legkésőbb 2021. január 11-ig van lehetőségetek.

A felvételi eljárás menetrendje szerint december 12-től elérhetőek az ügyintézési funkciók az E-felvételiben.

De mit is jelent ez pontosan?

A 2021. évi keresztféléves felvételi ügyintézési időszakában 2021. január 11-ig módosíthatjátok a személyes adataitokat, illetve szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani.

Mikor kell adatot módosítanotok?

Erre akkor van szükség, ha a személyes adataitokban történt változás. Ugyanis erről kötelesek vagytok az Oktatási Hivatalt értesíteni.

Milyen dokumentumokat kell feltöltenetek?

A jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat az ügyintézés során töltitek fel az E-felvételibe. Érdemes annak is utánajárnotok, miért kaphattok pluszpontot a felvételin, mert akár egy korábban megszerzett szakképesítés, vagy éppen egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat. Azt, hogy miért jár többletpont a keresztféléves felvételin, itt nézhetitek meg. Ugyanakkor van néhány doksi, aminek a feltöltésével nektek nem kell külön foglalkoznotok - ezekről itt írtunk.

Sorrendmódosítás vagy jelentkezés visszavonása

Az ügyintézés alatt egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy visszavonni egy jelentkezési helyet. Arról, hogy ezek között mi a különbség, illetve mikor nem érdemes változtatni a sorrenden, itt írtunk korábban.

Legkésőbb december 28-ig általános tájékoztatást is kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Ezen felül legkésőbb 2021. január 3-ig a hiányos jelentkezést benyújtó felvételizők a jelentkezéskor megadott e-mail címükre felszólítást is kapnak a pótlásról - írja a Felvi. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás. Azt, hogy pontosan kik kapnak tájékoztatást a hiánypótlásról, itt nézhetitek meg.

Keresztféléves felvételi: van lehetőségetek pótfelvételizni?

Mit tehettek, ha nem kerültük be a kiszemelt szakra a keresztféléves felvételin? Most is tudtok majd pótfelvételizni? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.