Kormányinfó: a semminél a diploma előtt álló hallgatók bevonása is jobb Érettségi-felvételi
Eduline

Kormányinfó: a semminél a diploma előtt álló hallgatók bevonása is jobb

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón ismét érintette az iskolák helyzetét.

Szeretnénk az iskolákat minél tovább nyitva tartani

- mondta Gulyás Gergely, arra a kérdésre válaszolva, hogy a kormány elképzelhetőnek tartja-e, hogy az osztrák iskolákhoz hasonlóan az általános iskolákban is távoktatás legyen. Hozzátette, ez a döntés ugyanis a szülőket is érintené, hiszen a kisebbek felügyeletét akkor otthon kell megoldani.

Arra a kérdésre, hogy bevonhatják-e a kieső tanárok helyére vagy a gyerekfelügyeletbe a diplomaszerzés előtt álló pedagógushallgatókat, a miniszter azt mondta, bár az orvostanhallgatók tesztelésbe való bevonása is hasonló volt, az iskolákban bonyolultabb lenne a megvalósítás. Szerinte míg az orvostanhallgatók egy-egy napra is bevonhatóak, az oktatásba és annak bonyolult rendszerébe ennél komplikáltabb lenne bevonni az egyetemistákat, azonban ha akkor lesz a tanári megbetegedések száma, hogy erre szükség legyen, megvitatják majd ennek lehetőségeit is.

A távoktatás nagy vesztesei lehetnek a 2021-ben érettségizők?

Azoknak a végzősöknek, akik már a tavalyi évük második felét is távoktatásban töltötték, a május közeledtével egyre nagyobb szitokszó lesz az "érettségi felkészülés". Mi lesz azokkal, akik a távoktatás miatt úgy érzik, magukra maradtak. Egyáltalán milyen alternatívák vannak az érettségi felkészülésre a távoktatás alatt?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz Campus life Szabó Fruzsina

Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz

Van, ahol gyorstesztekkel és napi kötelező lázméréssel, máshol állandó egészségügyi stábbal, betegszobával, fertőtlenítőpontokkal készülnek az idei egyetemi gólyatáborokra a szervezők. Bár a legtöbb felsőoktatási intézményben azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem kell majd lefújni a programokat, a szabályok szigorúak: csak azok az elsőévesek gólyatáborozhatnak, akiknek van védettségi igazolványuk.