Fontos határidő jár ma le: így hitelesíthettek a felvételiben Érettségi-felvételi
Eduline

Fontos határidő jár ma le: így hitelesíthettek a felvételiben

A jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tettétek meg - hitelesítenetek is kell. De hol és hogyan? Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a folyamatról.

A jelentkezési szándékotok a hitelesítés után válik érvényessé. Azoknak, akik már a jelentkezési határidő előtt hitelesítették a jelentkezésüket, ám november 15-ig még módosítottak az adatokon, újra hitelesíteniük kell azt a fent említett módok valamelyikével - hívja fel a figyelmet a Felvi. Szerencsére ma még hitelesíthettek.

Hogyan kell hitelesíteni?

A hitelesítés kétféleképpen végezhető el vagy ügyfélkapun keresztül, a két rendszerbe történő együttes belépéssel. Ez úgy működik, hogy az Ügyfélkapu használatához egyszeri személyes regisztráció szükséges. Arra figyelni kell, hogy a hitelesítéshez ideiglenes regisztráció nem fogadható el.

A másik lehetőség a E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb november 20-ig az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre postára adva hozzáteszik - célszerű ajánlott küldeményként küldeni.

Egy kis idő lehet...

A beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről a felvételizők e-mailben kapnak tájékoztatást - teszi hozzá a Felvi. Amennyiben a hitelesítés eredményéről a néhány napos átfutási időt követően nem kaptok e-mailt, illetve a felületen nem látjátok annak eredményét, abban az esetben mindenképpen vegyétek fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A távoktatás nagy vesztesei lehetnek a 2021-ben érettségizők?

Azoknak a végzősöknek, akik már a tavalyi évük második felét is távoktatásban töltötték, a május közeledtével egyre nagyobb szitokszó lesz az "érettségi felkészülés". Mi lesz azokkal, akik a távoktatás miatt úgy érzik, magukra maradtak. Egyáltalán milyen alternatívák vannak az érettségi felkészülésre a távoktatás alatt?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.