Mit kell tudni a többletpontokat igazoló dokumentumokról? Érettségi-felvételi
Eduline

Mit kell tudni a többletpontokat igazoló dokumentumokról?

Közeleg a keresztféléves felvételi jelentkezésének határideje, összeszedtük, hogy mit kell tudnotok azokról a dokumentumokról, melyek a többletpontok igazolásához kellenek.

Vasárnap jár le a keresztféléves felvételi jelentkezési határideje. Vannak olyan dokumentumok, melyeket később is feltölthettek, de van, amit még most kell.

A többletpontokat csak abban az esetben kapjátok meg, ha megfeleltek a a többletpontot érő jogcím meghatározott feltételeinek, illetve legkésőbb a dokumentumpótlás végső határidejéig megfelelő dokumentummásolattal igazoljátok is a jogosultságotokat.

Fontos tudnotok, hogy ezeket a többletpontokat igazoló dokumentummásolatokat nem kötelező benyújtanotok, azonban csak akkor kapjátok meg a pluszpontot, ha megfelelően feltöltitek őket. Hiánypótlási felszólítást is csak abban az esetben kaptok az Oktatási Hivataltól, ha a magyarországi nyelvvizsga-bizonyítványotok hiányzik a dokumentumok közül.

Arra figyeljetek, hogy a jelentkezés időszakában már meglévő dokumentumokat kötelesek vagytok a jelentkezésetekkel egyidejűleg feltölteni az E-felvételi felületére, legkésőbb 2020. november 15-ig, vagyis most vasárnapig.  Azokat a többletpontokat igazoló dokumentumokat pedig, amelyeket ezt követően kaptok kézhez, legkésőbb 2021. január 11-ig pótolhatjátok.

Mikor derül ki, hogy kik kerültek be egyetemre, főiskolára? Itt a dátum

Még tíz napig jelentkezhettek egyetemre, és hamarosan elkezdődik a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka, de mikor derülnek ki a ponthatárok? Itt a pontos dátum.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés