Keresztféléves felvételi: hány pont kellett a sikeres felvételihez a korábbi években? Érettségi-felvételi
Eduline

Keresztféléves felvételi: hány pont kellett a sikeres felvételihez a korábbi években?

Elkezdődött a keresztféléves felvételi időszaka, megnéztük, hogy a korábbi években mennyi pont kell ahhoz, hogy bekerüljetek a legnépszerűbb szakokra.

Arról már korábban írtunk, hogy mit és hogyan kell csinálnotok, ha szeretnétek jelentkezni valahova a keresztféléves felvételin, itt találjatok a jelentkezés részleteit lépésről lépésre. Itt tudjátok megnézni, hogy idén milyen szakokra jelentkezhettek és arról is írtunk, hogy miért jár pluszpont.

A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki. Ha kíváncsiak vagytok, a korábbi években milyen ponthatárok voltak, akkor a 2019-es pontokat itt nézhetitek, de megtaláljátok a 2018-as ponthatárokat is.

Tavalyi ponthatárok a népszerű szakokon:

Intézmény/ szak Ponthatár
BCE-GTK vezetés és szervezés (MNA) 54
BME-GPK gépészmérnöki (MNA) 70
ELTE-GTI pénzügy (MNA) 72
BME-VIK mérnökinformatikus (MNA) 71
BCE-GTK vállalkozásfejlesztés (MNA) 58
BCE-GTK marketing (MNA) 61
BME-VBK vegyészmérnöki (MNA) 70
ELTE-GTI vezetés és szervezés (MNA) 61
BGE-KKK marketing (MNA) 67
DE-GTK vezetés és szervezés (MNA) 66

Ezek voltak a legnépszerűbb mesterszakok a tavalyi keresztféléves felvételin

Utánajártunk, hogy mely mesterszakok szerepeltek a tíz legkedveltebb között a keresztféléves felvételin és összehasonlítottuk a szeptemberben induló népszerű képzésekkel is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.