Németérettségivel folytatódnak a vizsgák: több mint háromezren méretik meg magukat Érettségi-felvételi
Eduline

Németérettségivel folytatódnak a vizsgák: több mint háromezren méretik meg magukat

Ma a német nyelvi, a belügyi rendészeti ismeretek, a mozgóképkultúra és médiaismeret, valamint a dráma írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint német nyelvből középszinten 318 helyszínen 2540, emelt szinten 37 helyszínen 672 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Délután belügyi rendészeti ismeretekből középszinten három helyszínen három, emelt szinten 15 helyszínen 60 vizsgázó érettségizik. Mozgóképkultúra és médiaismeretből középszinten 11 helyszínen 16-an méretik meg a tudásukat, dráma középszintű vizsgát pedig két helyszínen három vizsgázó tesz.

A teljes szezon érettségi vizsgáinak időpontjait itt nézhetitek megaz érvényben lévő szabályokról bővebben itt írtunk. 

A folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt találjátok az idei őszi érettségiről.

Miért jár pluszpont a keresztféléves felvételin?

Érdemes utánajárnotok, miért kaphattok pluszpontot a felvételin, mert akár egy korábban megszerzett szakképesítés, vagy éppen egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés