Ezeket a dokumentumokat nem kell külön feltöltenetek a keresztféléves felvételihez Érettségi-felvételi
Eduline

Ezeket a dokumentumokat nem kell külön feltöltenetek a keresztféléves felvételihez

A keresztféléves felvételin – csak úgy, mint az általános eljárás során – már a jelentkezéskor fel kell töltenetek minden olyan dokumentumot, ami rendelkezésetekre áll. Van azonban néhány doksi, amivel nektek nem kell foglalkozni. Mutatjuk, melyek ezek.

Ha 2003. január elseje után szereztetek államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt, akkor az ezt igazoló dokumentum másolatát nem kell feltöltenetek az E-felvételibe. Ezeknek a hitelességét ugyanis a nyelvvizsgák nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából ellenőrzik. Ahhoz viszont, hogy ezt a felvi le tudja kérni az illetékesektől, az E-felvételi rendszerben meg kell adnotok a nyelvvizsga nyelvét, fokát, típusát, a bizonyítvány számát, az anyakönyvi számát és a kiállítás dátumát.

Szintén nem szükséges a 2006. január elseje után szerzett érettségi bizonyítványotokról és tanúsítványotokról másolatot készíteni. Az ezekben szereplő érettségi vizsgaeredményeket a Hivatal elektronikus úton veszi át a köznevelés információs rendszeréből, ezeknek az adatait nem kell megadni a jelentkezés során.

Ezeken kívül azonban számos olyan doksi van, amelyről nektek kell gondoskodnotok. Ilyenek például a többletpontokat igazoló iratok – a nyelvvizsgán kívül. Arról, hogy pontosan mire kaphattok pluszpontot a keresztféléves felvételin, itt írtunk korábban.

Keresztféléves felvételi 2021: ilyen képzéseket hirdettek meg idén az egyetemek

Már javában tart a 2021-es keresztféléves felvételi eljárás - mutatjuk, milyen képzéseket találtok idén a meghirdetett szakok között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés