Pótfelvételizők, figyelem! Megvannak a ponthatárok Érettségi-felvételi
Eduline

Pótfelvételizők, figyelem! Megvannak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták a 2020-as pótfelvételi ponthatárait - több ezer jelentkező tudja meg a következő órákban, bekerült-e a kiválasztott intézménybe.

A 2020-as pótfelvételi ponthatárainak teljes listáját itt találjátok.

A pótfelvételi ponthatárai nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumponthatárnál, amely az alap- és osztatlan szakokon 280, a felsőoktatási szakképzéseken 240, a mesterszakokon 50 pont. Fontos szabály az is, hogy ha egy adott szakot (ugyanabban a költségtérítési formában, ugyanabban a munkarendben, oktatási helyszínen, intézményben) a 2020-as általános felvételin is meghirdették, akkor a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb az általános felvételi eljárásban közzétett limitnél.

Őszi érettségi 2020: tételek, időpontok és szabályok egy helyen

Jön az ősz, jön az őszi érettségi is. Mutatunk mindent, amit már tudunk: időpontok, szabályok, árak és nyilvános anyagok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.