Néhány szakon már számolhattok ezekkel a ponthatárokkal Érettségi-felvételi
Eduline

Néhány szakon már számolhattok ezekkel a ponthatárokkal

Sok egyetemi szaknál még nem lehet tudni, hogy változnak-e a ponthatárok a tavalyiakhoz képest. Megnéztük, hogy mely szakokon határoztak meg előzetes ponthatárokat. Ezekre érdemes figyelnetek.

Közeleg a ponthatárok kihirdetése, sokan izgulnak, és arra számítanak, hogy a rendkívüli oktatási helyzet miatt alacsonyabbak lesznek idén a ponthatárok, mint a tavalyi évben.

Ahogy korábban, idén is idén is több alap- és osztatlan szakon húztak előzetes ponthatárt, ami azt jelenti, ezeken a szakokon csak akkor kerülhettek be állami ösztöndíjas helyre, ha eléritek ezt. Fontos kiemelni, hogy államilag támogatott képzésekről van szó, tehát az önköltséges képzésekre ezek a ponthatárok nem vonatkoznak.

Arra is figyelnetek kell, hogy ezek a pontszámok változhatnak, az előző években is előfordult már, hogy az előzetes ponthatárokon módosítottak a jelentkezők száma és teljesítménye alapján.

Itt találjátok azokat a pontokat, melyeket bizonyos alap- és osztatlan mesterképzési szakokon el kell érnetek, ha állami ösztöndíjjal szeretnétek bekerülni a szakra.

Akár 390 ezer forintba is kerülhet egy-egy félév a legnépszerűbb szakokon

Valószínűleg nem fogtok bekerülni állami ösztöndíjas helyre? De mégis mennyit kell félretennetek félévenként, ha önköltséges formában tanultok tovább a legnépszerűbb szakokon? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés