Már van egy alap és egy mesteres diplomátok, de újabb mesterszakra felvételiztetek? Akkor is tanulhattok szeptembertől állami ösztöndíjjal, ha már ilyen képzésben is szereztetek diplomát? Fontos kérdésre válaszolunk.

Abban az esetben, ha nem használtátok még el az összes - tizenkét - állami féléveteket, akkor természetesen ezt egy újabb mester-, vagy akár alapszakon is felhasználhatjátok. Az ösztöndíjas képzésben való részvételt ugyanis nem zárja ki a felsőoktatásban szerzett diplomák száma.

Fontos szabály ugyanakkor, hogy egy adott képzésen a képzési időn túl még két félévet végezhettek el támogatott formában. Ha egyszerre két szakon tanultok, duplán fogynak az állami féléveitek. Arról, hogy még hány felhasználható félévetek van, itt tudtok tájékozódni - ehhez ügyfélkapus azonosítóra és oktatási azonosítótokra lesz szükség. Az állami ösztöndíjról pedig itt olvashattok részletesebben.

Közeledik a félév vége - idén is átsorolhatnak állami képzésről önköltségesre?

Hamarosan véget ér a 2020-as tavaszi félév az egyetemeken, elkezdődnek a vizsgák és mindenki megtudja, milyen eredménnyel zárja majd a távoktatást. De mi lesz az idei átsorolásokkal, erre is hatással van a vírushelyzet? Összeszedtünk mindet, amit a félév végén tudnotok kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés