Mikor és hogyan derül ki, hogy bekerültetek-e az egyetemre? Érettségi-felvételi
Eduline

Mikor és hogyan derül ki, hogy bekerültetek-e az egyetemre?

Nincs olyan messze az idei a felvételi eljárás vége, ugyanis az ügyintézési időszak után már csak a ponthatárokra kell várni. Legkésőbb augusztus 5-ig hivatalos tájékoztatást is kaptok az eredményeiről. De hol és hogyan? Mutatjuk.

Július 9-ig tudjátok pótolni a hiányzó dokumentumokat, bizonyítványokat és pontszámításhoz elengedhetetlen papírokat. Ha már mindennel megvagytok, megnézhetitek azt is, hogyan kell értelmezni a feltöltött fájlok státuszát az oldalon, és melyik elnevezés mit takar pontosan. 

A feltöltési határidő lejárta után, véget ér az ügyintézési időszak. De mikor derül ki, hogy hova vettek fel? Várhatóan július 23-án lesz a ponthatárhúzás, amit élőben követhettek a Felvin és nálunk is, ezen felül akik megadták a telefonszámukat a jelentkezéskor, azok üzenetet is kapnak az eredményről - általában még aznap, de történhetnek csúszások, hiszen rengeteg felvételiző várja az eredményt.  Akkor sincs baj, ha nem adtátok meg a számotokat, természetesen így sem maradtok tájékoztatás nélkül. Legkésőbb augusztus 5-ig a közzéteszik a rátok vonatkozó besorolási határozatokat, amiről értesítő e-mailt kaptok.

A sikeres felvételi után pedig általában maga az intézmény is küld hivatalos határozatot, vagy postai úton, vagy e-mailben legkésőbb augusztus 8-ig. Ebben találjátok majd meg az összes információt a további teendőkről, beiratkozásról, fontos határidőkről és a kollégiumi jelentkezésről is.

Ugyanakkor van a határideje a törlésnek, mint a sorrendmódosításnak?

Újabb fontos olvasói kérdésre válaszolunk, meddig lehet törölni egy-egy megjelölt helyet a felvételin és meddig lehet leadni a sorrendmódosító kérelmeket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.