Hány pontot kaphattok gyermekgondozásért a mesterszakos felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Hány pontot kaphattok gyermekgondozásért a mesterszakos felvételin?

Mennyi többletpontot kaphattok esélyegyenlőség jogcímen a 2020-as mesterszakos felvételin? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

Bár a mesterszakos pontszámítás részletes szabályait az egyetemek, főiskolák határozzák meg, de esélyegyenlőség jogcímen - azaz hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért - mindenképpen kaphattok legalább egy, de legfeljebb tíz többletpontot.

Ezeken kívül általában beleszámít a pontozásba a már megszerzett oklevél minősítése, vagy éppen átlaga, a záróvizsga eredménye, valamint mérvadó szokott lenni a felvételi vizsga - amely a legtöbb mesterszaknál kötelező – vagy a motivációs beszélgetés eredménye is. Ezekről bővebben az egyetem vagy főiskola honlapján tudtok tájékozódni.

Kíváncsiak vagytok, milyenek voltak a ponthatárok a korábbi években az általatok megjelölt mesterszakon? Itt megnézhetitek őket.

Arról, hogy a 2020-as felvételin melyik volt a tíz legnépszerűbb mesterszak, itt írtunk korábban. A 2020-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Felvételi 2020: elég beírni a nyelvvizsga adatait az e-felvételi rendszerbe?

Szeretnétek, hogy többletpontként beszámítsák a nyelvvizsgátokat? Nem tudjátok, elegendő-e beírnotok a bizonyítvány adatait vagy az egész dokumentumot fel kell töltenetek az E-felvételi rendszerébe? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés