Minden infó egy helyen: ezekre a papírokra lesz szükségetek a felvételihez Érettségi-felvételi
Eduline

Minden infó egy helyen: ezekre a papírokra lesz szükségetek a felvételihez

Mindenkinek, aki idén jelentkezett egyetemre, a tavaszi ügyintézési időszakban van lehetősége kipótolnia az összes hiányzó, de a sikeres felvételhez szükséges dokumentumot. Most összeállítottunk nektek egy listát arról, hogy mit ne felejtsetek el feltölteni ha többletpontokat szeretnétek.

Július 9-e éjfélig van időtök pótolni az összes benyújtandó dokumentumot, amik a felvételitekhez szükségesek. Egy részét már fel kellett töltenetek, de vannak dolgok, amiket még nem kaptatok kézhez, vagy nem volt eddig kötelező, de szeretnétek, ha beleszámítanák a pontszámításba.

Ha kötelező dokumentumotok hiányzik a feltöltésből, vagy valamit nem megfelelően intéztetek, arról értesítést kaptok és megtudhatjátok, mit kell tennetek. Ilyen felszólítást akkor kaphattok, ha a jelentkezésetek nem lett megfelelően hitelesítve, vagy az eddig megkapott középiskolai bizonyítványotokat nem töltöttétek fel. Értesítést egy adott intézmény is küldhet, ha egy specifikusan nekik szükséges dokumentumotok hiányzik a feltöltések közül. Fontos, hogy ezeknek legkésőbb a lezárás időpontjáig eleget kell tennetek, különben érvénytelenné válhat a jelentkezésetek.

Felvételi kérdés: mindenki kap levelet a hiánypótlási felszólításról?

Ha felvételi során megállapítják, hogy a jelentkezéseteket hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Megnéztük, hogy milyen esetekben.

Az ügyintézési időszakban kell kipótolnotok azokat a kötelező papírokat is, amiket idáig nem kaptatok meg. Ezek az utolsó év végi bizonyítványotok és természetesen az érettségi bizonyítványotok adatai. Ezen kívül az adataitokat még utoljára érdemes leellenőriznetek, nehogy egy apró elírás vagy hiba miatt ne fogadják el a felvételi jelentkezéseteket.

A többletpontokért feltöltendő fájlok már egyéniek, ezért arról nem kaptok semmilyen értesítőt. Amiket elfogadnak dokumentumok, azok a nyelvvizsgák, OKJ-s szakképesítést igazoló bizonyítványok, tanulmányi vagy művészeti versenyen elért kiemelkedő helyezést bizonyító papírok (pl. OKTV), illetve sporteredmények igazolása. Ezen kívül pontot kaphattok hátrányos helyzet, fogyatékosság vagy gyermekgondozás igazolásáért járó dokumentumért is.

Arról, hogy hogyan kell feltölteni ezeket a dokumentumokat itt olvashattok bővebben. Ha érdekel, honnan tudjátok, hogy elfogadták- e a benyújtott adataitokat igazoló fájlokat, ide kattintva tovább olvashattok róla.

Mi történik, ha nem tudjátok beírni az E-felvételiben az érettségi eredményeiteket?

A felvételi kapcsolatban többször kapunk olyan olvasói levelet, melyben arról kérdeztek, hogy mért nem tudjátok beírni az E-felvételiben az érettségi eredményeiteket. Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés