Ezt az esszépárost választottátok többen a töriérettségin Érettségi-felvételi
Eduline

Ezt az esszépárost választottátok többen a töriérettségin

Melyik esszépárost választottátok a legtöbben a tegnapi töriérettségin? Mutatjuk a szavazásunk eredményét.

Ezt várták tőletek a középszintű és az emelt szintű angolérettségin - megoldások és feladatok

Tegnap szavazást indítottunk arról, hogy melyik esszépárost választottátok a középszintű töriérettségin. Ugyanis a feladatsorban négy kifejtendő feladat (vagyis esszé) közül kettőt kellett választanotok.

A döntésetek kis többséggel a második világháború előzményei/I.Károly gazdasági reformja párosra esett. Közel 2500-an szavaztatok róla.

A középszintű feladatsor hivatalos megoldásait itt találjátok meg:

Mutatjuk a középszintű töriérettségi hivatalos megoldásait - ezt várták tőletek

Kétértelmű volt a feladat meghatározása? Most megnézhetitek, mi volt a helyes megoldás.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.