Gyakorlás a töriérettségire: erre még az utolsó héten is készülhettek Érettségi-felvételi
Eduline

Gyakorlás a töriérettségire: erre még az utolsó héten is készülhettek

Megnéztük, hogyan érdemes az utolsó héten gyakorolni. Ebben segítségünkre volt a Studium Generale történelem szekcióvezetője.

Az időbeosztás egy nagyon fontos része a vizsgáknak, így azt is fontos tudni, hogy mivel gazdálkodhattok: a töri írásbeli középszinten 180 perces, összesen 100 pontért, emelt szinten pedig 240 perces szintén 100 pontért.

Érettségin nagyon sok időtök van a feladatok megoldására, azonban ez személyenként eltérő, hogy ki melyik feladatra szán több időt – mondja a szekcióvezető. Ha korábban otthon gyakoroltatok, akkor már valószínűleg kitapasztaltátok, hogy melyik feladattípushoz van több időre szükségetek. Még most is van időtök, hogy úgy gyakoroljatok, hogy közben leméritek mennyi idő szükséges egy-egy feladat megoldásához.

Emelt szinten jó tanács, hogy nem érdemes a komplex esszét a legvégére hagyni, hiszen ezért kaphatjátok a legtöbb pontot. Ehhez kell fejben is a legtöbb idő, hogy össze tudjátok rakni, mik azok a legfontosabb dolgok, gondolatok, melyek az adott témához kellenek.

A töri szekcióvezető azt tanácsolja, hogy vázlatot csak abban az esetben érdemes írni, ha jól begyakoroltátok az esszéírást időre és biztosak vagytok benne, hogy vázlattal együtt is bele fogtok férni az időbe.

Így osszátok be az időtöket a matekérettségi alatt - hasznos tippek érettségizőknek

"Sok diáknak nem az a problémája, hogy nem képes megoldani helyesen az érettségi feladatokat, hanem hogy kifutnak a megadott időből, és nem fejezik be a feladatsort". Erre próbáltunk megoldást találni a Studium Generale matematika szekciójának vezetőjével, aki megosztotta velünk a tapasztalatait.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés