Az érettségi kakukktojása: ebből a tárgyból csak szóbeli vizsga lesz Érettségi-felvételi
Eduline

Az érettségi kakukktojása: ebből a tárgyból csak szóbeli vizsga lesz

Hogyan oldják majd meg a tesiérettségit? Mi várható emelt szinten? Az idei érettségi újabb speciális szabályait mutatjuk meg.

A 2020-as érettségi döntésről már meg is jelent a hivatalos kormányrendelet, amely szerint testnevelésből szóbeli vizsgát kell szervezni. Külön kiemelik, hogy a középszintű szóbeli vizsga a vizsgáztató tanár mellett a vizsgabizottság legalább két tagja jelenlétében kell, hogy történjen. Az emelt szint kapcsán pedig külön szabályokat határoztak meg.

Az emelt szintű tesiérettségire 60 perc felkészülési időt fognak kapni a diákok, a vizsga maga pedig 40 perces lesz. A szóbelin négy felelet fog elhangzani négy különböző altételből - ezek együttes eredménye teszi majd ki a végleges százalékot és jegyet.

A vizuális kultúra tantárgyról is külön meghatározták: ott gyakorlati vizsgarész nélkül, de csak az írásbeli vizsgarész alapján lesz az értékelés középszinten.

Kik szóbelizhetnek az érettségin? Vannak kivételek

Megjelentek a részletes szabályok az érettségi vizsgákkal kapcsolatban. Mutatjuk, mik vonatkoznak a szóbelire.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)