Mától kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak Érettségi-felvételi
Eduline

Mától kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak

Április 19-étől, azaz mától elkezdődött a tavaszi ügyintézés időszaka, mostantól végezhetitek el az utolsó simításokat az E-felvételi rendszerében.

Az elektronikus jelentkezés és hitelesítés lezárta után az Oktatási Hivatal létrehozta a felvételi eljárás központi nyilvántartását. Mától nemcsak megnézhetitek az adataitokat, dokumentumaitokat, hanem szükség esetén módosíthatjátok, pótolhatjátok is azokat. Az E-felvételiben folyamatosan nyomon követhetitek személyes adataitokat, jelentkezéseiteket, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumok feldolgozottságát. Láthatjátok a felvételi pontjaitokat, letölthetitek a Hivatal által küldött hivatalos értesítéseket, például a hiánypótlási felszólítást is.

A személyes adataitok módosítására 2020. július 9-ig van lehetőségetek. Szintén eddig a határidőig adhatjátok be a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat. Eddig az időpontig tudjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani is. A Felvi felhívja rá a figyelmet, hogy amennyiben visszavonjátok valamely jelentkezési helyet, annak újbóli aktiválására, visszaállítására később nincs lehetőségetek. Csak azt a képzést töröljétek, amit ténylegesen szeretnétek eltávolítani a listából.

A felvételi ponthatárokat várhatóan 2020. július 23-án határozzák majd meg.

A 2020-as érettségivel és felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felgyorsíthatja a járvány terjedését az érettségi megtartása?

Nem szabadott volna az eredeti dátumra kinevezni az érettségi vizsgákat, ráadásul a túl nagy kockázat miatt a munkavállalóknak a törvény szerint a megjelenést meg is kell tagadniuk. Fontos, szakértői álláspontot mutatunk be a témában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.