Felvételi 2020: hogyan változtathattok sorrendet a felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2020: hogyan változtathattok sorrendet a felvételin?

Meggondoltátok magatokat? Mikor és hányszor módosíthatjátok a megjelölt egyetemek, főiskolák sorrendjét a felvételin? Mutatjuk a legfontosabb részleteket.

Ha már nem vagytok biztosak abban, hogy melyik egyetem legyen az első helyen, jó ha tudjátok, hogy változtathattok a már leadott sorrendeteken, de csakis egyetlen egyszer.

A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható, legkésőbb 2020. július 9-ig - írja a Felvi.

Tehát a határidőig bármikor módosíthattok majd, ha elindul az ügyintézési időszak, de csak egyetlen alkalommal. Ahogyan módosítotok, már tényleg a végleges sorrendet kaptok, ugyanis azt később már nem vonhatjátok vissza. Ezért is fontos, hogy egy jól átgondolt döntés legyen a sorrendmódosítás.

A jelentkezési helyek visszavonása – kizárása – nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőségetek - írja a felvételi tájékoztató. Tehát a visszavont jelentkezési helyeket nem is szükséges sorrend-módosítási kérelemmel hátrébb helyeztetni.

A sorrnedmódosítás szabályairól itt olvashattok el mindent. A 2020-as érettségivel és felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Felvételi ügyintézés: ezek a legfontosabb kérdések a sorrendmódosítással kapcsolatban

Az elmúlt hetekben megkezdődött a felvételibe feltöltött adatok feldolgozása, hamarosan indul a tavaszi ügyintézés. Mit kell tenni, ha a jelentkezés óta meggondoltátok magatokat? Összeszedtünk mindent, amit a sorrendmódosításról tudni kell.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)