Idén változnak a szakmai érettségi vizsgatárgyak követelményei Érettségi-felvételi
Eduline

Idén változnak a szakmai érettségi vizsgatárgyak követelményei

Már korábban is lehetett olvasni róla, hogy 2020-tól változnak a szakmai érettségi vizsgatárgyak követelményei. Mutatjuk, hogy hol tudjátok megnézni a követelményeket.

Az idei érettségin változtak a követelmények, a szakmai érettségi vizsgatárgyakat érintő változásokat és követelményeket meg tudjátok nézni az Oktatási Hivatal oldalán. Az oldalon megtaláljátok az általános (közismereti) érettségi tantárgyak vizsgakövetelményeit is.

A 2020-as tavaszi érettségi május 4-én kezdődik. A részletes érettségi vizsganaptárat megtaláljátok ebben a cikkünkben.

Ha már csak a gyakorlás maradt hátra

Ha az érettségi-felkészülésnél kitöltenétek az előző évek feladatsorait is, itt megtaláljátok az összes feladatlapot és a hozzájuk tartozó megoldókulcsot is közép- és emelt szinten egyaránt. Először az évet kell megnéznetek, azután kiválaszthatjátok a képzési szintet, majd a következő ablakban jobb oldalon böngészhettek a tárgyak között.

Ha kifejezetten a tantárgyakra keresnétek rá, tehát akkor ezen az oldalon láthatjátok az összes előző évi feladatsort és megoldókulcsot a különböző vizsgatárgyakból. Ezen az oldalon a legelső fülnél kiválaszthatjátok azt a tantárgyat, amelynek megnéznétek az érettségi feladatsorát. Ha szívesebben bontanátok évekre a keresést, akkor akár konkrét vizsgaidőszakot is választhattok.

A 2020-as érettségivel és felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Milyen atlaszokat használhattok a töriérettségin?

Idén érettségiztek, de nem tudjátok, hogy pontosan milyen atlaszokat használhattok majd a törivizsgán? Mutatjuk, milyen „legális puskázási" lehetőségetek van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés